Over ons

De Nederlandse Zorgacademie is opgericht in 2021 vanuit de grote vraag naar scholingen en trainingen. Deze vraag komt vanuit zorgprofessionals en zorginstellingen in Nederland. Met veel enthousiasme bieden wij deze trainingen aan.

Over ons

Zorgen doen we samen, kennis delen ook

Vanuit de vraag naar scholingen en trainingen in de zorg is de Nederlandse Zorgacademie opgericht in 2021. Deze vraag komt vanuit zorgprofessionals en zorginstellingen in Nederland. Veel zorginstellingen organiseren en geven de scholingen en trainingen zelf. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg kan niet elke instelling meer voldoen aan de verplichting om al het zorgpersoneel op tijd geschoold te hebben. Veel zorgprofessionals kunnen hierdoor hun kennis en kunde niet onderhouden en de beloofde kwaliteit binnen de ziekenhuizen neemt af.

De Nederlandse Zorgacademie zorgt ervoor dat deze trainingen en scholingen gevolgd kunnen worden door iedere zorgprofessional. Op onze locatie in Houten zijn de scholingen en trainingen te volgen, op maat binnen de zorginstelling is ook een mogelijkheid. Het uit handen geven van de planning en organisatie van de nodige scholing en trainingen scheelt de zorginstellingen tijd en eigen personeel blijft beschikbaar op de vloer, daar waar het hard nodig is!

Kortom, de Nederlandse Zorgacademie ontzorgt de zorginstelling en faciliteert voor het behoud van goede kwalitatieve zorg doormiddel van het bieden van scholing en trainingen.

Van wie krijg ik de training?

We halen de realiteit van de werkvloer naar de oefenruimte zodat je scenario`s traint die zo realistisch mogelijk zijn. De docenten en trainers zijn zorgprofessionals uit de praktijk en zijn daar ook nog steeds werkzaam. Dit zorgt ervoor de wij de meest actuele vraagstukken met jou kunnen behandelen. Er heerst een open leerklimaat, we vinden het belangrijk dat je fouten durft te maken en daarom is ook geen vraag te veel. Alles dat binnen de oefenruimte gebeurt wordt niet gedeeld met derden. Een veilige leeromgeving bieden staat bij ons voorop.

Simon is een van onze docenten, hij is zelf ook SEH verpleegkundige.